4 квітня 2024, 10:30, Україна

Фермери Херсонщини потребують допомоги у проведенні посівної

На деокупованій частині Херсонської області цьогоріч планується засіяти до 153 тис. га. Наразі вже розміновано 40% сільськогосподарських угідь, що дасть змогу цьогоріч приблизно втричі збільшити загальну посівну площу. 

Водночас до початку повномасштабного вторгнення орні землі Херсонщини займали найбільшу площу в Україні, майже 2 млн га угідь з добре розвиненим сільськогосподарським виробництвом. Проте наразі місцеві фермери постали перед великими труднощами.

Тож Благодійна організація «Я — Херсон» започаткувала ініціативу в забезпеченні господарств Херсонщини насінням. Фермери вже отримали перші мішки із посівматом та розпочали сівбу.

«Важливо! Наша благодійність матиме продовження! Частину врожаю фермери передадуть населенню Білозерської та Дар'ївської громад Херсонщини. Просимо приєднатися до доброї справи», — зазначила Олена Данилюк, координатор проєкту.

До ініціативи «Я — Херсон» щодо надання допомогти аграріям деокупованої частини Херсонщини у посівній кампанії відгукнулась компанія «ЄВРОСЕМ».

Компанія «ЄВРОСЕМ» не лише надала посівний матеріал соняшнику, але і звернулась із закликом до своїх партнерів підтримати аграріїв деокупованої Херсонщини. Також «ЄВРОСЕМ» постійно надає супровід щодо технології вирощування.

Загалом фермери регіону для посівних робіт потребують не лише насіння, а й ЗЗР та добрив. Якщо бажаєте взяти участь в ініціативі та допомогти аграріям Херсонщини звертайтеся за тел.: (050) 948-32-05 або пишіть на електронну адресу daniluk.iamkherson@gmail.com.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.