4 квітня 2024, 14:00, Україна

Аграрій з Дніпровщини надає дрібним фермерам послуги зі зберігання та доробки с/г продукції

Володимир Коробкін, співзасновник фермерського господарства «Марс Агро» з Дніпровщини, займається рослинництвом та надає послуги малим фермерським господарствам району зі зберігання, доробки та відвантаження сільськогосподарської продукції.

Про це повідомила пресслужба Програми USAID АГРО.

«До війни ми дуже інтенсивно розвивалися…Було багато кредитів і ситуація на ринку дозволяла розраховувати на те, що вийдемо на новий рівень. Але війна зруйнувала плани та обвалила ринок сільгосппродукції. Виросли ціни на закупівлю матеріально-технічних ресурсів, а ціни на зерно низькі … І зовсім немає додаткового кредитування, бо наш регіон був у «червоній зоні». Зараз усі сили спрямовані на виживання… На розвиток, на жаль, грошей не залишається», — розповів фермер.

Щоб підтримати український агросектор у важких умовах війни, Програма USAID АГРО, у межах Ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору AGRI-Україна, надала насіння та добрива понад 14 тис. українських агровиробників, зокрема їх отримав і Володимир Коробкін.

«Завдяки допомозі від Програми USAID АГРО ми безкоштовно отримали добрива, а на початку 2023 отримували посівний матеріал. Це дозволило нам заощадити кошти та планувати посівну», — розповів аграрій.

Попри всі виклики підприємство продовжує працювати. У майбутньому фермер планує створити тепличне господарство. Також хоче розвивати надання послуг місцевим агропідприємствам зі зберігання, доробки та відвантаження зерна.

«Сьогодні у багатьох фермерів немає складів та можливостей зважити або завантажити зерно. Намагаємося допомагати, іноді навіть безкоштовно. Я вважаю, що можемо в цьому розвиватись — адже є потреба в таких послугах», — додав Володимир Коробкін.

Серед найголовніших планів на майбутнє фермер називає Перемогу.

«Плани на майбутнє — перемогти. Відновити усі логістичні ланцюги та повернути довоєнні ціни на зерно. У нас велика аграрна країна. Зараз бюджет країни найбільше поповнюється саме із агросектору. Вірю, що після перемоги миттєво, як цвіт навесні, розквітне агровиробництво і вся Україна», — підсумував фермер.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.