5 квітня 2024, 10:30, М’ясо

На ринку живих свиней ціни підвищились на 5%

На початку квітня ціни на свинину живою масою зміцнилися. Про це свідчать підсумки моніторингу цін Асоціації «Свинарі України».

За підсумками останніх торгів березня ціни на свиней забійних кондицій підвищилися на 2-3 грн/кг: більшість товарних партій цього тижня переважно закуповували по 58-60 грн/кг. 

Поточного тижня середньозважена ціна зупинилася на рівні 58,2 грн/кг, підвищившись на 5% проти попереднього тижня.

Для багатьох заготівельників позитивне коливання цін на живець стало несподіванкою, адже напередодні більшість із них були налаштовані на їх стабілізацію.

«Проте вже у ході перемовин настрої змінилися, а активність заготівельників посилилася на тлі відносної сталості пропозиції кондиційної свинини. Хоча окремі переробники ще не відчули пожвавлення торгівлі і подекуди відзначали наявність перехідних залишків продукції, інші натомість констатували незначне пожвавлення реалізації через потепління та святкування Великодня за західним обрядом», — розповіли в АСУ.

Представники м'ясопереробки переважно стримані у своїх прогнозах, утім ті, хто ділиться ними, очікують подальшого зміцнення цін.

Нагадаємо, в Україні збільшується поголів’я свиней і птиці в усіх категоріях господарств. Зокрема, у порівнянні з попереднім роком кількість свиней зросла на 3%.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.