7 травня 2024, 09:30, Зерно

Після тримісячного зниження світові експортні ціни на пшеницю стабілізувались

У квітні середнє значення Індексу цін на зернові ФАО склало 111,2 пункту, що на 0,3% нижче за березневий показник і на 18,3% нижче за показник квітня 2023 року. Про це пише Kurkul.com на основі звіту фахівців ФАО.

Як зазначається, після зниження, яке тривало протягом трьох місяців поспіль, середні світові експортні ціни на пшеницю стабілізувались.

«Зростання цін спровокували побоювання у зв'язку з несприятливими погодними умовами для розвитку посівів під урожай 2024 року, що склалися в деяких частинах Європейського союзу, російської федерації та Сполучених Штатів Америки, які були частково нівельовані активною конкуренцією між великими експортерами», — пояснили фахівці.

При цьому зафіксоване у квітні зростання експортних цін на кукурудзу було в основному обумовлене високим імпортним попитом на тлі логістичних проблем, що посилюються, внаслідок пошкодження інфраструктури в Україні та зниження перспектив врожаю у Бразилії напередодні початку збирання основного врожаю.

Щодо інших фуражних зернових, то у квітні було відзначено зростання світових цін на ячмінь та зниження цін на сорго. Середнє значення цін на всі види рису знизилось на 1,8%, переважно через падіння котирувань індійських сортів рису, зумовленого початком збирання нового врожаю.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.