2 червня 2024, 12:00, Сільгосптехніка

На українському ринку з'явились швейцарські обприскувачі зі штучним інтелектом

Цьогоріч на українському ринку з'явилися швейцарські інноваційні обприскувачі ARA від компанії EcoRobotix зі штучним інтелектом.

Першу машину вже придбали в агрокомпанії «Діброва і К» з Вінниччини. Розумний обприскувач відвантажила та запустила в поля компанія Frendt. Про це повідомив агроном агрокомпанії «Діброва і К» Дмитро Пудрик, пише Traktorist.ua.

«Ця інноваційна 6-метрова машина оснащена штучним інтелектом, який має можливість вчитись. Потрібно просто вказати культуру, обробіток якої проводиться і 156 форсунок роблять свою роботу — відбувається обробка лише бур'янів, гербіциди на культуру не потрапляють, а це не завдає стресу рослині, шкоди навколишньому середовищу та суттєво економить ЗЗР. Обприскувач рухається з максимальною швидкістю 7,5 км/год та має 200-літровий резервуар. Залежно від забур’яненості поля цим об’ємом можна «накрити» 5 га, а можна і 15 га», — розповів Дмитро Пудрик.

Агроном зауважив, що цьогоріч в господарстві розумну машину ARA планують тестувати на посівах насіннєвої кукурудзи, щоб перевірити, як змінюється врожайність і стресостійкість культури.

Як зазначив виробник, розумний обприскувач ARA оснащений технологією Smart Sprayer та наділений штучним інтелектом Plant-by-plant, який самостійно бачить проблему, приймає рішення та виконує задачу на полі. Обприскувач має 156 форсунок, широкий захват в 6 м та високу точність та влучність. Швидкість його роботи близько 7-7,5 км/год.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.