3 липня 2024, 18:00, Світ

Потік дешевих добрив з росії може призвести до відходу європейських компаній з ринку

Виробники добрив у Євросоюзі побоюються, що потік дешевих аналогів із росії може призвести до відходу європейських компаній з ринку. Про це пише британська газета Financial Times.

Як зазначається, потік дешевих російських добрив ставить під загрозу продовольчу безпеку Європи.

Імпорт із рф до Європи навіть збільшився на тлі санкцій. Це допомогло європейським фермерам, але власні виробники в регіоні мають труднощі з конкуренцією.

«Зараз нас буквально завалюють добривами з росії, які значно дешевші за наші. Якщо політики не діятимуть, виробничі потужності Європи зникнуть», — заявив гендиректор найбільшого виробника аміаку Німеччини SKW Stickstoffwerke Piesteritz Петро Цингр.

Як пише FT, деякі компанії вже почали йти з ринку. Зокрема, одна з найбільших у світі хімічних груп BASF за останні кілька років скоротила свою діяльність у Європі, включаючи бізнес із виробництва добрив, і натомість перенаправила нові інвестиції до США та Китаю, де витрати нижчі.

Гендиректор швейцарської енергетичної компанії MET Group Бенджамін Лакатос попередив, що для європейської галузі добрив настають «кризові роки».

Читати за темою: Прогнозується подальший ріст цін на карбамід

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.