3 липня 2024, 19:00, Світ

Вперше за 15 років Аргентина поставить кукурудзу до Китаю

Аргентина вперше за 15 років поставить кукурудзу до найбільшого імпортера — Китаю, що є кроком двох країн до розширення торгівлі. Про це пише Bloomberg.

Як зазначається, аргентинська компанія Syngenta AG зафрахтувала танкер MSXT Echo для відправки 66 тис. т зерна до Китаю.

Ця поставка може стати першою з того часу, як Китай знову відкрив свої двері для аргентинської кукурудзи після тривалих дипломатичних переговорів.

Повідомляється, що кілька тижнів тому Аргентина завершила кроки для отримання дозволу Пекіна на відкриття китайського ринку для своєї кукурудзи після того, як понад рік тому уклала угоду про санітарні вимоги. 

Поставки до Китаю свідчать про те, що обидві країни, ймовірно, продовжать підтримувати міцні торговельні відносини під керівництвом Хав'єра Мілея, який минулого року пообіцяв обмежити зв'язки з Китаєм, якщо він стане президентом Аргентини. 

До слова, Китай є найбільшим у світі імпортером кукурудзи для годівлі худоби. Традиційно країна закуповувала зерно із США, але все частіше поставки почали відбуватись із Бразилії.

Також видання зазначає, що китайські фермери продовжують боротися з екстремальними погодними умовами — від повеней до посухи, що загрожує врожаю, зокрема кукурудзи, і чинить тиск на лідерів країни, які повинні сприяти забезпеченню продовольчої безпеки.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.