13 квітня 2016, 14:21, Україна

Фермеру «подарували» земельну ділянку вартістю 1,5 млн грн

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області незаконно передало в оренду фермерському господарству земельні ділянки загальною площею 45 га та вартістю 1,5 млн грн, пише прес-служба прокуратури Черкаської області.

Прокуратурою області оскаржено в апеляційному порядку рішення Тальнівського районного суду від 27.01.2016 щодо відмови у задоволенні позову Звенигородського місцевого прокурора, який оскаржив накази головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про незаконне затвердження документації із землеустрою та надання в оренду цих земельних ділянок в адміністративних межах Папужинської сільської ради Тальнівського району.

«Вказані земельні ділянки у порушення вимог закону України «Про фермерське господарство» надані в оренду вже існуючому фермерському господарству за процедурою, передбаченою для фізичної особи, яка має на меті створення такого господарства», — сказано у повідомленні.

Також додається, що позицію прокурора підтримано апеляційним судом Черкаської області, рішенням якого задоволено апеляційну скаргу прокуратури області. Незаконні правочини щодо вказаних земельних ділянок визнано недійсними та скасовано.