23 липня 2024, 10:30, Україна

Через ворожі обстріли на Донеччині згоріло 740 га пшениці

На полях с/г призначення Донеччини внаслідок влучання російських боєприпасів цьогоріч знищено 740 га пшениці. Про це розповіла заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА Олена Рибакова, пише Укрінформ.

Посадовиця підкреслила, що цього року внаслідок спекотної погоди й інтенсивних ворожих обстрілів питання пожежної безпеки на ланах Донеччини стоїть дуже гостро та має важливе значення. І основна причина виникнення пожеж — це активні бойові дії.

«З початку року на землях сільськогосподарського призначення, на об'єктах АПК виникло 46 пожеж. Це 9 пожеж на будівлях сільгосппризначення, з яких 7 — внаслідок влучення боєприпасів; одна пожежа — в місці зберігання сіна, внаслідок чого було знищено 316 тонн сіна. Також 28 пожеж на полях зернових культур, з них майже всі, а це 26 — внаслідок влучання боєприпасів, і було знищено 740 гектарів пшениці. Також було 8 пожеж на стерні, більшість з яких теж внаслідок влучання боєприпасів», — повідомила заступниця директора департаменту.

Вона зазначила, що найбільша кількість пожеж виникла на території Іллінівської громади — це 12 пожеж, Гродівської — 8 пожеж та Новогродівської — 6 пожеж. Більш ніж половина знищених вогнем пшениці припадає на Іллінівську громаду, а це 440 га.

Читайте також: Фермери з деокупованих територій можуть отримати кошти пройшовши онлайн-опитування 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.