2 серпня 2024, 18:00, М’ясо

Україна зможе постачати м'ясо птиці механічного обвалювання до Боснії і Герцеговини

Боснія і Герцеговина відкрила свій ринок для продукції українського м'яса птиці механічного обвалювання. Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

Погоджену форму ветеринарного сертифіката зазначеної категорії продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» — «Ветеринарія та безпечність» — «Сертифікати на експорт з України».

У відомстві нагадали, що першим кроком для здійснення експорту української продукції тваринного походження є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування.

«Українському підприємцю необхідна будь-яка підтримка від держави, що надзвичайно важливо під час війни. І Держпродспоживслужба спільно з командою МЗС продовжують відкривати міжнародну торговельну арену для нашого виробника. У роботі ще близько 63 країн за майже 200 напрямками», — наголосив голова відомства Сергій Ткачук.

Також у Держпродспоживслужбі нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення погоджено 41 форму міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду з України, тобто відкрито 41 ринок для експорту української продукції.

Читайте також: В Україні спрощено видачу ветеринарних документів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.