5 серпня 2024, 12:30, Агрохімія

На Одещині може відновити роботу один з найбільших виробників добрив

Одеський припортовий завод (ОПЗ) вперше з 2021 року готується відновити роботу. Про це пише Forbes.

Повноцінний запуск може відбутися в серпні.

ОПЗ належить Фонду держмайна України (ФДМУ) та готується до приватизації. У фонді відмовилися коментувати Forbes можливе відновлення роботи ОПЗ із посиланням на безпекові ризики.

У липні 2024 року ОПЗ провів одразу вісім торгів на закупівлю природного газу, електроенергії та обладнання. 29 липня на Facebook-сторінці ОПЗ розмістили два повідомлення про набір працівників виробничих спеціальностей і лаборантів.  

У найбільшому тендері на постачання 250 млн кубометрів природного газу на 4,1 млрд грн тендерний комітет ОПЗ визначив найкращою пропозицію маловідомої київської «Вілбур Коммодітіз», свідчить акцепт угоди, який є у розпорядженні Forbes.

«Компанія торік отримала 1700 грн збитку, її виторг невідомий, за даними Опендатаботу. Власники компанії — Владислав Рябенко та Артур Шаблієнко. Вони також є співвласниками агрокомпанії «Агріхолл», що до жовтня 2021 року належала депутату Ковельської міськради від партії «Слуга народу» Олегу Унізі. Поки невідомо, чи ОПЗ підписав із цією компанією комерційну угоду на постачання», — йдеться у повідомленні Forbes.

До слова, Одеський припортовий завод був одним з найбільших хімічних підприємств в Україні, спеціалізуючись на виробництві добрив — аміаку та карбаміду. 

Проте у листопаді 2022 р. на Одеському припортовому заводі (ОПЗ) завершили перепрофілювання виробничих потужностей для відвантаження зернових із заводу на морський транспорт для відправлення на експорт. 

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.