9 серпня 2024, 18:00, Світ

Китай і росія можуть почати співпрацю по бартеру

Китай та росія можуть почати співпрацювати за бартерними схемами торговлі. Перші дві угоди, можливо, будуть укладені вже восени й стосуватимуться сільського господарства. Про це пише Reuters.

Як зазначається, причиною цього є спроба обмежити використання банківських систем, які контролюють США. Інформацію щодо схем бартеру також підтвердив неназваний високопоставлений менеджер великого російського банку, втім деталі він не уточнював.

Якщо ж бартер між країнами розпочнеться, то це буде вперше за 30 років, оскільки від таких схем відмовилися через розвиток банківського сектору.

«Бартерна торгівля дозволить москві та Пекіну обійти проблеми з оплатою, зменшить видимість західних регуляторів у їхніх двосторонніх транзакціях та обмежить валютний ризик», — йдеться у повідомленні Reuters.

російські співрозмовники розповіли Reuters, що країна вже розробляє правила для бартерної торгівлі, і припустили, що Китай робить те саме.

Бартерні схеми першочергово застосовуватимуть до експорту в Китай російської сільгосппродукції, потім поширять на експорт металів з рф в обмін на машини з Китаю і так далі на торгівлю іншими товарами.

Читайте також: Єгипет закупив понад 700 тисяч т російської пшениці

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.