11 серпня 2024, 12:00, Молоко

На Полтавщині створили кластер із розвитку крафтового молочного виробництва

На Полтавщині створили молочний кластер «Milk Local Product». Мета об’єднання — розвиток молочної галузі, крафтового виробництва кисломолочної продукції та сирів у Полтавському регіоні.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут зауважив, що це четвертий кластер в агросфері, який створили на Полтавщині.

Як зазначається, у Полтавському державному аграрному університеті відбулося підписання меморандуму про співпрацю в межах розвитку кластера. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій і сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу.

Партнерами кластеру виступають Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА, Полтавський державний аграрний університет, Полтавська обласна громадська організація «Офіційна сільськогосподарська дорадча служба», а також низка успішних фермерських господарств і виробників молочної продукції: ФГ «ДОБРО-КРАФТ», ФОП Барда В. М. «Приватна сироварня», ФОП Блонська М. О., ФОП Телюк К. Л., ТОВ «ЛЕЛЯКІВСЬКЕ» та ТОВ «ЧУБ АГРОКОНЦЕПТ».

Читайте також: На Тернопільщині побудують нову молочну ферму

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.