28 серпня 2024, 17:30, Україна

На Вінниччині запрацює ферма з вирощування оленів та бізонів

На Вінниччині запрацює сучасна екологічна ферма, де будуть вирощувати оленів та бізонів. Про це повідомили у Вінницькій ОВА.

Завдяки реалізації цього проєкту в регіоні збільшиться виробництво органічної продукції, а також будуть створені нові робочі місця для місцевих жителів.

«Це рішення стосується підтримки малого бізнесу на наших приєднаних територіях — в Малих Крушлинцях. Там буде працювати екоферма, де вирощуватимуть оленів та бізонів. Це цікава історія з погляду екотуризму, органічного харчування та можливості посилення економічного потенціалу наших приєднаних територій. Нагадаю, що з 2020 року до Вінниці приєдналися сім населених пунктів і нам приємно, що бізнес проявляє ініціативу та прагне розвиватися», — зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Ферму розвиватимуть на 19 га. Серед додаткових умов здійснення соціально-економічного партнерства передбачене облаштування інфраструктури, використання «зелених» та енергоощадних технологій, а також створення нових робочих місць, зокрема для людей з інвалідністю та/або учасників бойових дій.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов розповів, що реалізувати цей проєкт планують протягом дії договору оренди землі та угоди про соціально-економічне партнерство.

«На базі цієї ферми будуть вирощувати рогату худобу — оленів та бізонів, вона розрахована орієнтовно на 300 голів різних видів оленів та 20 американських бізонів. Умовами соціально-економічного партнерства передбачене використання відновлювальних джерел енергії, виробництво сертифікованої екопродукції відповідно до законодавства, створення туристичної локації із можливістю реабілітації усіх категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення», — зазначив Максим Мартьянов.

Читайте також: Інвестиції з Нідерландів вкладатимуть у тваринництво на Волині

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.