31 серпня 2024, 15:00, Україна

На Чернігівщині злочинна група продавала неіснуючу сільгосптехніку

Поліція Чернігівщини викрила організовану шахрайську групу, яка торгувала неіснуючою сільгосптехнікою. Повідомляє Kurkul.com з посиланням на пресслужбу відомства.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Так, група шахраїв створила злочинну схему заволодіння коштами громадян по всій Україні під приводом продажу різноманітних зразків сільгосптехніки, якої насправді не існувало. Гроші потерпілих зловмисники переводили в готівку та витрачали на власний розсуд.

 

Поліцейські встановили, що зловмисники розміщували на платформах безкоштовних інтернет-оголошень пропозиції різноманітної сільгосптехніки за дуже доступними цінами. Зацікавленим потенційним покупцям повідомляли про потребу внести передоплату за товар.

Паралельно з потерпілими контактував один зі зловмисників під виглядом працівника одного з поштових операторів. Він повідомляв про отримання замовлення, комплектування відправки та інші подробиці щодо «руху» насправді неіснуючого товару.

Отримані від потерпілих грошові суми зловмисники переводили у готівку, розподіляли між собою і надалі витрачали на власний розсуд.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з електронно-обчислювальною технікою (ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.