5 вересня 2024, 18:00, М’ясо

Ціни на живець свиней продовжують падати

На торгах минулого тижня ціни закупівлі свиней забійних кондицій не втрималися на досягнутому рівні, тож на початку осені котирування просіли на 2,5-5 грн/кг. Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

Середньозважена ринкова позначка зупинилася на 52,9 грн/кг, втративши 7,3%, у порівнянні з кінцем літа.

«У більшості випадків ціни закупівлі живця свиней варіювалися в межах 52-55 грн/кг, стала відчутнішою і регіональна розбіжність цін. Нижня цінова межа була робочою для східних регіонів, тоді як в інших областях країни фіксувалися вищі ціни», — розповіли в АСУ.

Серед основних чинників, що тиснуть на ціни заготівлі живця свиней, оператори озвучують регіональний дисбаланс попиту та пропозиції, а також відчутне ослаблення темпів реалізації через відключення електроенергії.

Втім, представники м’ясопереробки зазначають, що для декого з них негативна цінова динаміка минулого тижня стала несподіванкою. Враховуючи ринкову невизначеність, більшість заготівельників не формують цінових очікувань. Та деякі діляться міркуваннями щодо можливої стабілізації цін на досягнутому рівні (адже подальше пониження цін не сприяє активнішій торгівлі) чи їх незначної позитивної корекції.

Читати за темою: Свиноферма з Вінниччини через низькі ціни на живець працює в мінус

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.