Вчора, 14:00 Цукор

На Черкащині стартував сезон цукроваріння на єдиному працюючому заводі

Єдиний на Черкащині цукровий завод компанії ТОВ «Панда» (Селищанський цукровий завод) запустив свої потужності для перероблення цукрового буряку та виготовлення цукру. Про це пише novadoba.

За показниками минулого сезону підприємство переробило 415 тисяч тонн буряку. Цього ж року показники планують збільшити й підвищити виробничий потенціал.

«Торік наш завод переробив 415 тисяч тонн буряку та зварив 57 тисяч тонн цукру. Середня продуктивність переробки становила 3 тисячі тонн буряку на добу. Цього року ми плануємо переробити трохи більше — 400–450 тисяч тонн, і підвищити продуктивність перероблювання до 3300–3400 тонн буряку за добу», — розповів головний інженер управління заводу Олександр Мельніченко.

За його словами, перспектива виконати визначені цілі є, адже цього року врожай буряку — навіть попри аномальну спеку та відсутність дощів — практично дорівнює торішньому.

Так, станом на 12 вересня аграрії Черкащини зібрали цукрові буряки з 7% площ, накопано 45 тис. т солодких коренів. Середня врожайність по області 38,5 т/га. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.