Сьогодні, 08:30 Україна

Сухий порт Alebor Group на кордоні з Румунією змінює фокус на сою

На «Вадул-Сіретському терміналі» Alebor Group побудувала окрему точку розвантаження для сої з огляду на збільшення обсягів перевалки цієї культури поточного сезону. Про це йдеться у спецпроєкті на Latifundist.com.

Компанія історично найбільше працювала саме із зерновими, передусім кукурудзою та пшеницею. Як зазначила директорка термінала Наталія Матвієнко, ВСТ теж не був винятком, ці дві культури склали 90% експорту минулого маркетингового року. 

Зменшення площ під зерновими, посуха та популярність сої в аграріїв, зокрема, в західних областях, дещо змінили і фокус компанії. Тепер тут більше працюватимуть саме з соєю.

Для бобової побудували окрему точку розвантаження, відвели окремі силоси та готують перевалку з навантаженням на вагони.

Також співзасновник Alebor Group Олексій Кустов розповів, що компанія має намір будівництва термінала перевалки зерна з широкої колії на вузьку.

«У нас є план будівництва терміналу перевалки зерна з широкої колії на вузьку. У п'ятницю тільки підписали договір на купівлю 15 га на станції Вадул-Сірет, це перехід на Румунію. Зможемо доставляти в порт Констанца», — пояснив Олексій Кустов.

Нагадаємо, за більше ніж рік роботи так званий сухий порт — «Вадул-Сіретський термінал» — відвантажив понад 1 млн тонн зернових та олійних.

Читати за темою: Експерт розповів про переваги перевалки збіжжя через сухий порт з елеватором

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.