Вчора, 15:00 Зерно

Реалізую зерно в січні у пік ціни — Шеремета

В Україні повним ходом йдуть жнива. Але фермери не поспішають продавати урожай. Про це йдеться у спецпроєкті на Latifundist.com.

Тим часом у Віктора Шеремети, власника фермерського господарства «Геркулес», свій, підтверджений багаторічним досвідом, алгоритм продажів збіжжя.

«Ми реалізовуємо своє зерно в зимовий період. В січні пік ціни на зерно, особливо на пшеницю. Цей час я для себе визначив і тоді продаю», — пояснив фермер.

Попри те, що більшість фермерів обрали тактику очікування, Віктор Шеремета вважає, що зараз ціни цілком прийнятні, тому чому б не торгувати?

«Ми повністю продали ріпак, бо це така культура, яку довго зберігати не можна: 1-2% відхилення по вологості й він відразу біліє, можна втратити весь запас зерна. Також частково продали пшеницю, соняшник, кукурудзу. Але треба дивитися за ринком. На продовольчу пшеницю другого класу, думаю, ціна може вирости до 10 тис. грн за тонну ближче до зими. І ще один фактор — експорт. Якщо експорт буде йти добре, відповідно, і ціни підійматимуться. Якщо зупиниться експорт, все обвалиться», — прогнозує Віктор Шеремета.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.