Вчора, 16:30 Світ

Іспанські фермери протестували проти зростаючого імпорту українських зернових

В Іспанії союз фермерів і тваринників Unión de Uniones зібрав понад 300 аграріїв у порту Сантандер на знак протесту проти зростаючого імпорту українських зернових. Про це пише Latifundist.com з посиланням на повідомлення організації.

Вони наполягали на тому, що аграрії «не можуть і надалі залишатися тими, хто платить ціну за всі політичні домовленості, які відбуваються в Європі».

Вони також критикували міністра сільського господарства Луїса Планаса, який начебто хоче протистояти фермерам і власникам ранчо своїми заявами в Брюсселі з цього приводу.

«Кантабрія — це регіон із великим поголів’ям худоби, тому не можна сидіти склавши руки, поки витрати продовжують зростати. Хоча це безпосередньо не пов’язано зі збільшенням імпорту зерна з України, але все ж таки є. Ми не хочемо продавати дешеві крупи і купувати дорогі корми», — сказав Луїс Кортес, державний координатор Союзу.

Організація наполягає на тому, що Регламент, який підтримує Україну, передбачав певні захисні заходи для деяких чутливих продуктів на рівні ЄС, і якби ті самі критерії застосовувалися до імпорту пшениці та кукурудзи, що ввозяться в Іспанію з України, вони вже повинні були знову запровадити тарифи, які були скасовані.

В Union de Uniones заявили, що на знак протесту вони без вагань виведуть трактори на вулиці цієї зими, якщо це буде необхідно.

Читайте також: Болгарія закликає призупинити ввезення до країни українських яєць

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.