3 жовтня 2024, 15:00, Зерно

Попри війну Україна є експортером 5,5% світових запасів пшениці — Коваль

Попри війну Україна є експортером 5,5% світових запасів пшениці. Тому сьогодні продовольча безпека України — це і продовольча безпека світу. Про це розповів аграрний міністр Віталій Коваль під час конференції «Хліб миру 2024», що відбулася в Німеччині.

За його словами, Україна постачає продукцію для 600 млн людей у всьому світі. 

«В Україні кажуть, якщо буде хліб, буде мир, буде щасливе здорове життя в країні. Тому українці попри війну всіма своїми діями показують, що вони не зупинилися, вони далі засівають і збирають врожай. Українці знають, що на них покладена важлива місія — забезпечити продовольчу безпеку не лише внутрішню, а й зовнішню», — зазначив Віталій Коваль. 

Також міністр наголосив, що Україна готова прийняти наступну конференцію «Хліб миру» у себе. У формулі миру президента Володимира Зеленського один з 10 пунктів стосується продовольчої безпеки. 

В рамках конференції Віталій Коваль зустрівся з Федеральним міністром продовольства та сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром, міністеркою регіонального розвитку і сільського господарства Естонської Республіки Пірет Хартман. 

Під час зустрічей сторони обговорили посилення співпраці двох країн в аграрному напрямку, зокрема, реалізацію гуманітарної ініціативи Президента Володимира Зеленського «Grain from Ukraine».

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.