8 жовтня 2024, 10:30, Україна

За два дні російські балістичні атаки пошкодили два цивільних вантажних судна в Одесі

Російські терористи продовжують завдавати ракетних ударів по українській портовій інфраструктурі. Вчора, 7 жовтня, ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Внаслідок удару є загиблий та постраждалі.

За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, ціллю росії стала портова інфраструктура Одеси. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно «OPTIMA» під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі.

Ще пʼятеро іноземних громадян членів екіпажу, постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеня важкості, один — легкого. 

Як додав віцепрем'єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, судно лише зайшло для завантаження. Проте за кілька годин стало мішенню країни-агресора.

Міністр наголосив, що російські терористи вкотре намагаються зірвати роботу українського зернового коридору. За останні декілька днів це вже друга атака цивільного судна у портах Одеської області.

Під час попередньої атаки 6 жовтня країна-агресорка обстріляла судно «PARESA» під прапором Сент-Кітс і Невіс в порту Південний. Під час російського удару ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав.

На судно було завантажено близько 6000 т української кукурудзи, але рф вже традиційно заявила про знищення нібито військового вантажу, що не відповідає дійсності, йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що завдаючи ударів по цивільних суднах у портах України, росія намагається послабити економіку нашої держави та поставити мільйони людей у всьому світі під загрозу голоду.

«Лише за два дні російські балістичні атаки пошкодили два цивільних вантажних судна в Одесі. Одне з кукурудзою, що прямувало до Італії. Ще одне 7 жовтня, в результаті чого одна людина загинула і п'ятеро отримали поранення. Судна були пошкоджені й раніше у вересні. Це свідома тактика терористів», — наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.