15 жовтня 2024, 12:30, Олійні

В Україні запрацювала «дочка» одного з найбільших переробників ріпаку Німеччини

На початку жовтня в Україні офіційно відкрилася «дочка» одного із найбільших переробників ріпаку в Німеччині — Getreide AG Ukraine. Вона закуповує в агровиробників ріпак, який експортує на свій ОЕЗ в місті Росток, та соняшникову олію для болгарського переробника.

Про це йдеться в матеріалі на Latifundist.com.

У агровиробників Getreide AG закуповує ріпак, пшеницю та ячмінь для пивоваріння. Пшеницю та ячмінь імпортує з країн Балтійського регіону через своє представництво в Данії. А ось ріпак компанія закуповує в Німеччині у фермерів свого регіону, а також з країн Балтії, України, Австралії та іноді з Південної Африки.

За олійність ріпаку 40% і більше Getreide AG Ukraine доплачує аграріям премію.

Останні два роки Getreide AG купувала ріпак в українських агровиробників за валюту. У 2023/2024 МР році закупила близько 250 тис. т. З відкриттям української «дочки» додалась закупівля в гривні.

У майбутньому українська «дочка» Getreide AG хоче налагодити логістику з глибоководних портів не лише для соняшникової олії, а й для ріпаку.

«Наступного року весь врожай піде в Європу. Аграрій буде експортувати. Найкращий врожай буде у центральних регіонах, можливо, ще у Вінницькій області. В Європі може не бути. Тому нам треба відкривати експорт через порти, на умовах CPT», — пояснив Бьорн Штендель, керівник Getreide AG Ukraine.

Окрім ріпаку планують закуповувати пшеницю, кукурудзу та ячмінь, але невеликими пробними партіями.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.