15 жовтня 2024, 15:00, Україна

В Україні стартує освітньо-грантова програма для фермерок TalentA-2024

В Україні стартує освітньо-грантова програма для жінок-фермерок TalentA-2024 від компанії Corteva Agriscience та за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Програма забезпечить учасницям доступ до інформації, що допоможе їм покращити життєздатність власного бізнесу в умовах війни відповідно до практик сталого розвитку. Також надасть їм можливість виграти гранти на загальну суму 1 млн грн для збільшення локальної переробки агропродукції та виробництва готових харчів.

Реєстрація на програму розпочинається 15 жовтня і триватиме до 31 жовтня 2024 року.

Мета програми — сприяти підвищенню продовольчої безпеки через розширення доступу до освіти та фінансування для жінок, які мешкають у сільській місцевості та працюють у сфері сільського господарства. TalentA передбачає участь у навчальному курсі та проведення грантового конкурсу мікропроєктів.

Взяти участь у програмі можуть жінки, які відповідають встановленим критеріям відбору:

  • вік від 18 років;
  • задіяна в аграрному виробництві, або є власницею чи співвласницею сільськогосподарського підприємства не менш як рік;
  • проживання в населеному пункті до 10 000 осіб або робота на підприємстві, яке зареєстроване в такому населеному пункті.

Навчальний план TalentA-2024 розроблений відповідно до потреб жінок-фермерок з метою сприяння життєздатності їхнього бізнесу в умовах повномасштабної війни. Отримані знання забезпечать дозволять створити нові проєкти з переробки сільськогосподарської продукції та збільшити локальне виробництво готових продуктів харчування, що сприятиме сталому розвитку та забезпеченню продовольчих потреб територіальних громад. 

Участь у програмі TalentA безкоштовна та спрямована на тих, хто прагне розвитку й має високу мотивацію. Учасниці, які успішно завершать програму, отримають сертифікат, що підтверджує новий рівень їхньої підготовки.

Нагадаємо, жінки-виробниці крафтової продукції можуть отримати гранти на розвиток бізнесу.

Читайте також: Фермерам презентували онлайн-сервіс купівлі товарів з відтермінуванням оплати

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.