Сьогодні, 17:00 Україна

Фермери можуть отримати юридичну допомогу щодо корупції у земельних питаннях

Агровиробники та представники громад, що зіштовхнулися з проявами корупції чи рейдерства у земельних відносинах, можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу.

Отримати консультацію можна зателефонувавши на гарячу лінію +38 (044) 334-82-10. Також можна отримати письмову консультацію, надіславши запит на електронну пошту: agro@moris.law.

Консультації надаватимуть провідні адвокати та юристи компанії MORIS, які спеціалізуються на земельному законодавстві. Звертатися можуть як агровиробники, так і землевласники, землекористувачі, представники громад чи мікро-, макро-, середніх підприємств. 

Окрім юридичних консультацій, у межах проєкту «Земля без корупції» будуть проходити навчальні заходи з питань протидії корупції та незаконному захопленню землі. Також група експертів проєкту буде проводити моніторинг корупційних ситуацій, а також аналіз законопроєктів у сфері земельних відносин для виявлення та попередження корупційних ризиків.

Проєкт реалізує юридична компанія MORIS за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Нагадаємо, програма USAID з агарного та сільського розвитку (АГРО) спільно з агенцією InfoSapiens презентували результати щорічного Всеукраїнського дослідження «Прояви корупції в земельних відносинах».

Так, минулий рік показав зниження проявів корупції в земельних питаннях з 20% у 2022 до 16% у 2023. Цьогоріч показник залишився незмінним — 16%.

У секторі рослинництва, а саме вирощуванні зернових, бобових та олійних, спостерігається стабільна тенденція на спад корупційних проявів у питаннях земельних відносин.

Однак, у сфері м’ясо-молочного виробництва рівень корупції зріс з 19% у 2023 до 25% у 2024.

Читати за темою: В Україні запрацює електронна система у сфері земельних відносин

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.