26 квітня 2016, 08:04, Україна

На Херсонщині не використовується 32% зрошуваних земель

У Херсонській області із наявних 427 тис. га зрошуваних земель поливається 292,2 тис. га, або 68%, не використовується 134,9 тис. га, або 32%, відзначив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Паливода, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Він звернув увагу, що Херсонська область має найбільшу питому вагу зрошуваних земель в Україні. Ці землі є національним багатством і страховим фондом держави у забезпеченні продовольчої безпеки країни, особливо у роки з несприятливими погодними умовами. Зрошення в області дає можливість використовувати несприятливі умови для вирощування стабільних врожаїв сільськогосподарських культур, збільшення виробництва продукції, створювати розвинену матеріально-технічну базу сільського господарства.

«У 2015 р. облдержадміністрацією створено робочу групу, якою постійно відпрацьовуються ефективні шляхи відновлення зрошуваних земель, розглядаються пропозиції щодо необхідності вирішення відповідних питань на державному і місцевому рівні», – наголосив Олександр Паливода.

Він додав, що водночас проводиться подальша співпраця зі Світовим банком та іншими інвесторами щодо фінансування проектів, пов’язаних із відновленням та модернізацією систем зрошення та перспективами їх розбудови.