1 липня 2015, 17:45, М’ясо

ФАО розпочав семінар з раннього реагування на АЧС

В рамках проекту технічної допомоги ФАО «Розбудова потенціалу раннього виявлення та реагування на африканську чуму свиней в Україні» 1 липня розпочав роботу дводенний семінар-тренінг «Розробка планів реагування при надзвичайних ситуаціях викликаних спалахом АЧС (contingency planning) та використання ГІС для протиепізоотичних заходів», повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

У ході тренінгу розглядаються, зокрема, такі питання:

  • раннє виявлення захворювання в системі ефективних заходів боротьби з АЧС;

  • формування плану моніторингу;

  • рекомендації ФАО щодо розробки планів реагування на надзвичайні ситуації;

  • моніторинг АЧС в дикій фауні, біобезпека при полюванні на диких кабанів, ветсанекспертиза впольованих тварин, поводження з тушами в Європі та інше.

До участі в семінарі-тренінгу запрошено близько 50 учасників (міжнародні консультанти ФАО, національні консультанти ФАО, представники Головних управлінь ветеринарної медицини України та ін.). Держветфітослужбу України представляє заступник голови Олександр Вержиховський та головний спеціаліст-лікар ветеринарної медицини управління забезпечення протиепізоотичної роботи Володимир Матвієнко.

Семінар-тренінг має на меті підвищення фахового рівня ветеринарного працівника та надає важливий методичний інструментарій, який, безумовно буде використовуватися під час планування заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації, викликані спалахом АЧС.