28 квітня 2016, 11:11, Овочі

Аграрії Миколаївщини вчаться у міжнародних експертів розвивати плодоовочевий сектор

На Миколаївщині 27 квітня пройшла перша частина круглого столу для аграріїв «Розвиток дорожньої карти ланцюгів створення цінності для майбутнього плодоовочевого сектора», пише прес-служба Миколаївської облдержадміністації.

Організатором заходу виступив Міжнародний торговий центр (МТЦ). Проект фінансується МТЦ і Шведським агентством з міжнародного розвитку та співробітництва (SIDA), мета якого — допомогти налагодити зв'язок українських виробників сільгосппродукції з глобальними місцевими ринками, а також розробити план дій для поліпшення злагодженості конкурентоспроможності.

«Ми хочемо почути вашу думку, яка послужить базою для побудови нашої подальшої конкретної роботи з підприємцями. Ми — організація у системі ООН, агентство у системі ООН, яке займається наданням технічної допомоги в галузі розвитку торгівлі», — повідомив на відкритті круглого столу регіональний радник просування торгівлі, відділу країн Східної Європи і Центральної Азії МТЦ Армен Заргарян.

Радник президента РТПП Миколаївської області Микола Ворона зазначив, що торгово-промислова палата рада знайомству з іноземними гостями.

«Миколаївська область — плодоовочева область, родюча область на ягоди і фрукти? із з потужними пропозиціями на розвиток цього сектора, це піде на користь і для Миколаївської, і для Херсонської області», — додав він.

На заході міжнародні консультанти повідомили, що Україна зараз має великі можливості у розвитку плодоовочевого сектора. Проте, за словами експертів, у Миколаївській області є деякі проблеми в цій сфері.