29 квітня 2016, 12:54, Зерно

DuPont Pioneer представила гібриди кукурудзи, розроблені за системою CRISPR-Cas

Компанія DuPont Pioneer представила гібриди восковидної кукурудзи, свій перший комерційний сільськогосподарський продукт, розроблений шляхом застосування передової технології селекції на базі системи CRISPR-Cas, повідомляє прес-служба компанії.

Очікується, що це новітнє покоління елітних гібридів восковидної кукурудзи стане доступним для сільгоспвиробників США, які займаються вирощуванням сільськогосподарських культур, вже максимум через п’ять років, з урахуванням часу на польові випробування та перевірки на відповідність до вимог законодавства.

«Ми застосовуємо знання з біології кукурудзи, набуті протягом 90 років, для розробки наступного покоління високоякісних гібридів восковидної кукурудзи на користь всього ланцюжка – від сільгоспвиробників до переробників та кінцевих споживачів. Починаючи систему CRISPR-Cas із продукту з чітко вираженою ідентичністю, ми закладаємо надійний фундамент для забезпечення успіху майбутньої лінійки продукції, яка розроблятиметься на основі цієї інноваційної технології селекції рослин», — зазначив віце-президент з досліджень і розробок компанії DuPont Pioneer Ніл Гуттерсон.

Також додається, що восковидна кукурудза має вищий вміст амілопектинового крохмалю, який перемелюється для виробництва цілої низки видів продукції, призначеної як для харчового, такі і нехарчового використання, включаючи харчові продукти, піддані технологічній обробці, клейкі речовини і високоглянцевий папір. Восковидну кукурудзу, як правило, вирощують за контрактом, в межах виробничої системи із замкненим циклом, яка зазвичай відома як «простежуване походження».

«Наступне покоління восковидних гібридів, розроблене за допомогою системи CRISPR-Cas, буде новим кроком, який продемонструє, наскільки ефективно ми доносимо до наших клієнтів елітні генетичні платформи високоврожайної восковидної кукурудзи», — зазначив він.

DuPont Pioneer створює передову селекційну платформу на базі системи CRISPR-Cas з метою створення більш екологічно стійких насіннєвих продуктів з такими характеристиками, як стійкість до захворювань і посухи, і, разом з тим, розвиває удосконалені гібридні системи. Ця технологія може застосовуватися на всіх сільськогосподарських культурах компанії DuPont Pioneer.

«Це — лише початок: ми вважаємо, що справжня цінність цієї важливої інновації у сфері селекції рослин буде розкрита шляхом активної взаємодії з клієнтами, науковими колами, урядами, неурядовими організаціями та державними науково-дослідними інститутами через пошук нових шляхів вирішення найскладніших завдань у сфері сільського господарства», – додав він.