22 травня 2016, 12:34, Україна

Кутовий відсторонив людину, що допомогла розкрити корупційну схему

Виконуючого обов'язки керівника державного спеціального бюджетної установи Аграрний фонд Олега Липового відсторонили від роботи, повідомляє сайт «Новое время».

Про це в п'ятницю, 20 травня, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. Міністр пов'язав відсторонення з випадками крадіжок цукру зі складів Аграрного фонду у великих розмірах.

У коментарі виданню Кутовий пояснив, що в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) проводиться розслідування щодо арешту заступника прокурора Київської області. За словами міністра, у зв'язку з цим Липового відсторонили до моменту розуміння, що і яким чином відбувалося і чи причетний керівник до цієї ситуації.

«Цим займаються правоохоронні органи і це не питання до міністерства», – сказав Кутовий щодо результатів розслідування.

Нагадаємо, що 18 травня НАБУ затримало заступника прокурора Київської області, який підозрюється у зловживанні службовим становищем з метою крадіжки цукру зі складів Аграрного фонду вартістю понад 300 млн грн.

У прес-службі НАБУ повідомили, що Липовий допомагав розкрити злочинну схему розкрадання цукру і саме його заява стала однією з підстав відкриття кримінального провадження. Крім цього Липовий брав активну участь у розкритті даної схеми.

«Липовий приходив на допити в якості свідка. Він не підозрюється у даному кримінальному провадженні», – пояснила НВ Бізнес прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

У прес-службі також зазначили, що зі свого боку хотіли б дізнатися позицію міністра з цього приводу, так як їм вона не зрозуміла.

Не розуміє дії міністра агрополітики й керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Мене не просто дивує, а дратує реакція міністра, який карає людину, яка розкрила корупційну схему. Це попахує реальною розправою», – сказав він.