25 травня 2016, 15:51, Україна

Японія долучиться до програми підтримки фермерів в Україні

Україна працює над залученням Японії до програми підтримки малих фермерів та підвищенням стандартів якості української продукції, повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, пише прес-служба Урядового порталу.

За його словами, Японія є стратегічним партнером для успішного розвитку українського аграрного сектору і малих фермерських господарств, зокрема,­­­ оскільки наразі більшість інвестицій в Україну надходить саме у сільське господарство.

«Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії Сумі Шігекі ми запропонували японській стороні підключитися до програми підтримки малих фермерів, і їх зорієнтувати на органічне виробництво», — зауважив міністр.

Він зазначив, що у стандартах якості Україна хотіла б орієнтуватися на Японію.

«Якщо Україна за стандартами якості буде працювати з Японією, то з усім світом ми будемо працювати взагалі без проблем. Я особисто зацікавлений, щоб японські стандарти якості тестувалися через виробничі можливості в Україні», — зазначив очільник відомства.

Зі свого боку представники японської компанії повідомили, що компанія «Марубені» є першою компанією, яка намагається відновити поставки сухих молочних продуктів.

«Ми намагаємося довести нашим японським колегам, що в Україні існують компанії, які готові випускати якісні продукти. Також українська курятина може бути конкурентоспроможною на японському ринку. В Японії існує дефіцит вершкового масла, і українські компанії зацікавлені у налагодженні поставок цієї продукції», — зазначили японські колеги України.

Як зауважив Тарас Кутовий, Україна наразі працює над тим, щоб мати торгового представника таких великих корпорацій, як «Марубені».