19 червня 2016, 09:26, Україна

ХТЗ має 1,8 млрд грн боргу

Загальний розмір кредиторської заборгованості «Харківського тракторного заводу» (ХТЗ) становить майже 1,8 млрд грн. Про це йдеться у Плані досудової санації підприємства, який у своєму розпорядженні має «Depo.Харьков».

Розмір поточної кредиторської заборгованості ХТЗ за зобов'язаннями, термін виконання яких вже настав, і без урахування зобов'язань, забезпечених заставою (іпотекою) майна ХТЗ становить 1,133 млрд грн.

Крім того, ХТЗ має кредиторську заборгованість у розмірі 616,76 млн грн, термін сплати якої ще не настав внаслідок відстрочення та розстрочення її погашення.

Також ХТЗ має заборгованість у розмірі 46,4 млн грн перед кредиторами, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника.

Таким чином загальний розмір кредиторської заборгованості ХТЗ станом на дату складання Плану санації (16 травня — ред.) складає 1,796 млрд грн.

У звіті, який додається до Плану санації відзначається, що оборотні активи підприємства становлять 152,7 тис. грн. Також там є інформація, що стосовно ХТЗ відкрито виконавче провадження по стягненню у користі податкової служби заборгованості у сумі 400,1 млн грн.

Нині відносно посадових осіб ХТЗ проводиться розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.15, ч.1 ст.333, ч.1 ст.328, ч.2 ст.364- 1, ч.1 ст.359, ч.1 ст.14, ст.113 Кримінального кодексу України (замах на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю; розголошення державної таємниці, зловживання повноваженнями службовою особою; незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації; підготовка до диверсії).

Під час розслідування цієї справи Київський райсуд наклав арешт на розрахункові рахунки ХТЗ.