21 червня 2016, 14:29, Україна

Орендар узяв у користування землю вартістю 6,4 млн грн і зник

На Хмельниччині більше 500 га земель, що розташовані на території Шепетівського району, у 2014 р. було передано в оренду на 25 років для ведення фермерського господарства місцевому громадянину, який проживає за кордоном, пише прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Встановлено, що орендар так і не створив фермерське господарство, доказів його волевиявлення займатися обробітком землі не надав, земельні ділянки за призначенням не використовує.

«Шепетівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом позову прокуратури Хмельницької області в інтересах держави до фізичної особи про скасування 5 наказів головного управління Держземагентства в області та укладених на їх підставі 3 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення», — сказано у повдомленні.

Також додається, що з урахуванням цих обставин, суд погодився із доводами прокуратури та прийняв рішення про скасування правовстановлюючих документів на користування відповідачем понад півтисячею гектарів земель загальною вартістю майже 6,4 млн грн.