3 липня 2016, 08:59, Україна

На Волині між селянами і учасниками АТО вибухнув земельний конфлікт

Жителі с. Мельники Шацького району (Волинська область) виступили проти виділення землі учасникам АТО, бо упродовж тривалого часу використовують територію для випасання худоби, пише прес-служба Волинської обласної ради.

На засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин розглядалося звернення мешканців с. Мельники щодо відкриття масиву для садівництва на території селищної ради та про розподіл земельних ділянок для подальшої передачі у власність учасникам АТО в урочищі Пісоцький ліс.

«Позицію громади села представляв голова Шацької районної ради Сергій Карпук. Він також зазначив, що землі, на які претендують атовці, належать до резервного фонду», — сказано у повідомленні.

За його словами, земельні чиновники, пообіцявши землю воїнам, не запропонували селянам виходу з ситуації, що склалася з громадським пасовищем. Крім того, він зауваждує, що для садівництва територія не зовсім комфортна, бо значні площі займають болота.

«А для випасу худоби болота не заважають?» — обурився голова громадської організації членів спілки ветеранів АТО Вадим Ваврищук.

Комісія рекомендувала головному управлінню Держгеокадастру у Волинській області задовільнити законні запити учасників АТО, які претендують на ділянки в урочищі Пісоцький ліс.

«Йдеться всього про 14 га землі. Думаю, на Волині не повинно бути жодної сільської ради, яка на своїй території не може знайти такої площі для атовців», — резюмував розгляд питання члені комісії Валентин Чернецький.