21 липня 2016, 15:59, Україна

Депутати визначилися з допомогою аграріїв на Житомирщині

Депутати Житомирської обласної ради затвердили Порядки використання коштів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 р.р., пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Зокрема, Порядок використання коштів з обласного бюджету для часткового відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції та часткового відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу сільськогосподарським підприємствам. Він передбачає, що компенсація з обласного бюджету надається сільськогосподарським підприємствам:

  • у розмірі 50% у національній валюті понесених витрат із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачею сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, але не більше 50 тис. грн одному суб’єкту господарювання незалежно від видів сільськогосподарської діяльності та видів продуктів переробки;

  • у розмірі 20% вартості придбаного насіннєвого матеріалу, але не більше 400 грн на 1 га.

«Затверджено Порядок надання і використання спеціальної бюджетної дотації з обласного бюджету сільськогосподарським товаровиробникам, що спрямовується на вирощування гречки на зерно та вирощування льону», — сказано у повідомленні.

Також додається, що спеціальна бюджетна дотація з обласного бюджету спрямовується у розмірі 300 грн на вирощування 1 га гречки на зерно сільськогосподарським товаровиробникам та у розмірі 2 тис. грн на вирощування 1 га льону. Серед порядків також формування і використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються для надання пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам.