10 липня 2015, 15:00, Зерно

Фермери Рівненщини отримають 160 млн грн за поставку зерна

За поставку зерна до Аграрного фонду п'ять сільськогосподарських підприємств Рівненщини цьогоріч одержать 160 млн грн, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Ці кошти отримають здолбунівське підприємство «Колос-інвест», острозьке «Захід-Агро», дубенські підприємства «Райз-Захід» та «Райз-Максимко» та млинівське «Агро-Експрес-Сервіс» за постачання близько 40 тис. т пшениці 2 та 3 класів до державного продовольчого фонду. Кошти аграріям сплатять відповідно до заключених минулого року форвардних закупівель.

«Згідно з цими договорами, аграрії зобов’язуються постачити до Аграрного фонду зерно, за яке отримають гроші завдатком. Наразі фермерам сплатили 65% авансу. Повністю розрахуються із аграріями після поставки зерна до Аграрного фонду», — пише прес-служба.

За словами сільськогосподарських виробників, у нинішніх непростих економічних умовах, форвардні закупівлі є зручною альтернативою банківським кредитам. Адже аграрії отримують обігові кошти наперед. Їх вони використають на розвиток господарств та весняно-польові роботи.