11 серпня 2016, 08:00, Україна

ХТЗ готується до запуску

Керівництво Харківського тракторного заводу (ХТЗ) готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації, повідомляє прес-служба підприємства.

За словами комерційного директора ХТЗ Дмитра Єлисеєнка, уже з початку цього тижня почав роботу відділ постачання, який займається підготовкою закупівель. Складено графік відновлення діяльності та інших служб: ремонтних бригад для відновлення устаткування, транспортного відділу — для поставки комплектуючих і матеріалів, складського господарства тощо.

«Ми відпрацьовуємо номенклатуру всього необхідного для роботи підприємства, ведемо активну роботу з постачальниками. Ведуться переговори з обленерго, з газовими компаніями для відновлення поставок. Наші інженерні служби вже зараз зайняті інспектуванням обладнання для виявлення критичних поломок, щоб відразу приступити до усунення найгостріших моментів. Іншими словами, підготовчі роботи йдуть в усіх напрямках і по всіх службах підприємства», — сказав він.

Директор ХТЗ з економіки Віталій Баранніков також підтвердив, що плани по розконсервації заводу і запуску виробництва сформовані, а також повністю проведені всі переговори з постачальниками сировини і матеріалів.

У групі DCH, що належить власнику контрольного пакету ХТЗ Олександру Ярославському, говорять про готовність найближчим часом розпочати виплату заборгованості по зарплаті працівникам підприємства.

«Що ж стосується перспектив погашення заборгованості з виплати заробітної плати колективу ХТЗ, що виникла через тиск на підприємство, а не з вини DCH як сумлінного інвестора, то вона здійснюється власником контрольного пакета акцій у плановому порядку. Найближчим часом планується виплатити перший транш у розмірі 10 млн грн. Про подальші заходи щодо виконання плану досудової санації буде повідомлено додатково в офіційному порядку», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Також додається, що 10 млн грн по заборгованості заробітної плати, яка виникла за час простою підприємства через дії силових структур, планується погасити вже до кінця наступного тижня, а всю суму (20 млн грн) — до кінця місяця.