19 серпня 2016, 10:28, Україна

На Рівненщині сільський голова за 500 тис. грн хабара забрав землі в учасників АТО

На Рівненщині взято під варту та відсторонено від посади сільського голову, який одержав 500 тис. грн неправомірної вигоди за землю, пише прес-служба прокуратури Рівненської області.

Сільського голову затримали 16 серпня у Рівному під час одержання хабара. За кошти службовець пообіцяв громадянину підготувати документацію, необхідну для прийняття рішення про надання останньому у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,15 га, які планувалося виділити місцевій громаді та ветеранам АТО.

«Триває досудове розслідування, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Рівненської області», — сказано у повідомленні.

Також додається, що за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

«Прокуратура повідомила про підозру сільському голові Рівненського району у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі», — зазначається у повідомленні.

За клопотанням слідчого, погодженим прокурором, суд 18 серпня обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 580 тис. грн та відсторонив від займаної посади, підсумовується у повідомленні.