26 травня 2015, 14:36, Україна

Для аграріїв хочуть створити спеціальний мобільний зв'язок

Для аграріїв планують створити спеціальний мобільний зв'язок. Поки що це знаходиться на стадії обговорень, але якщо сфера ІТ-технологій буде розвиватися в агросекторі, це допоможе інформувати аграріїв з глибинок про нові технології.

Про це йшлося сьогодні в рамках бізнес зустрічі представників IT-галузі та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Зараз у мене йде спілкування з компанією «Київстар», і я б хотіла, щоб вони випустили пакет «Фермер», спеціально для наших аграріїв, куди буде приходити будь-яка інформація, що стосується аграрного сектора: смс про погоду, дані з бірж і т.д. Але по суті це буде свого роду інформатором і буде привчати до IТ будь-якого фермера, адже великі компанії завжди на крок попереду за технологіями, а ось до дрібного і середнього фермера можна дійти за допомогою мобільного зв'язку. Це вже питання формування глибини ринку», — поділилася планами заступник міністра аграрної політики па продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Катерина Сокольникова, агропортал Kurkul.com