7 вересня 2016, 15:14, Україна

Податки за фермерів готовий платити НІБУЛОН

ТОВ СП «НІБУЛОН» вирішило розпочати масштабну роботу по залученню до співпраці фізичних осіб. Такий крок може стати одним з механізмів поліпшення умов роботи на зерновому ринку, недопущення його тінізації, а головне — ефективним способом наповнення місцевих бюджетів, дефіцит фінансування яких позбавляє села України будь-яких перспектив розвитку соціальної сфери та інфраструктури, повідомляє Еlevatorist.com, посилаючись на прес-службу компанії.

«Звичайно, ми розуміємо, що сплата податків ні в якому разі не повинна відлякувати фізичних осіб на шляху до легалізації їх бізнесу. Одноосібник не повинен працювати у збиток, а повинен отримувати належну винагороду за свою працю на землі, реалізуючи його плоди за вигідними і справедливими цінами. Тому ТОВ СП «НІБУЛОН» готове на взаємовигідних умовах працювати і займатися операціями придбання сільгосппродукції в одноосібників і пропонує вигідний варіант співпраці з ними», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, наведено наступний розрахунок цін для підприємств і господарств, які сплачують податок на додану вартість: 1) відняти ПДВ 3890 грн — 3890 грн/6 = 3241,67 грн (визначили ціну без ПДВ); 2) відняти ПДФО 3241,67 грн — 3241,67 грн * 18% = 2658,17 грн; 3) відняти військовий збір (ВЗ)2658,17 грн — 3241,67 грн * 1,5% = 2609,54 грн.

«Однак готівковий ринок пропонує одноосібнику ціну у 2700 грн/т. Вигідність легальної операції для фізичної особи тепер під питанням. Тому ТОВ СП «НІБУЛОН» пропонує іншу логіку розрахунку — відштовхуючись від реального ринку, ми спробуємо стати конкурентними і запропонуємо одноосібникам за зерно базисних кондицій, наприклад, 2730 грн/т, яку у підсумку і отримає фізична особа у вигляді чистого доходу», — пропонує «НІБУЛОН».

Компанія надасть для дрібних фермерів оплату податків з різниці між валовим і чистим доходом. Саме вона складе оплату ПДФО і ВЗ у 19,5%.

«НІБУЛОН» вказує на переваги для фізичних осіб від реалізації власної вирощеної сільгосппродукції фізичними особами у правовому полі:

• покупці зерна не тільки сплатять кошти за зерно фізичним особам — продавцям, але й сплатять до бюджету податок із доходів фізичних осіб, що у свою чергу піде на утримання інфраструктури на місцях, тобто туди, де мешкають вони самі та їхні рідні і близькі;

• підприємство-покупець складе в кінці кварталу звітність та відобразить у ній вказану операцію;

• фізичні особи в кінці року (за бажанням після кожного кварталу) отримають у покупця довідку про суми нарахованих доходів та утриманих і перерахованих податків, що дасть їм змогу скласти та подати за її даними декларацію про майновий стан і доходи, але сплачувати податок вже не потрібно, тому що покупець його сплатив у момент виплати доходу.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.