19 вересня 2016, 12:43, Цукор

В Аграрному фонді пропаде цукру на 700 млн грн

Якщо до кінця року запаси цукру Аграрного фонду не будуть реалізовані, то збитки становитимуть до 700 млн грн, які можуть завдати удару як іміджу держави, так і внутрішньому харчовому ринку, повідомив на своїй сторінці у Faceвook радник міністра МВС України Михайло Апостол.

За його словами, це непрофесійна і службова недбалість, безвідповідальність, відчуття безнаказанності, халатність чи корупційна складова посадових осіб, які так і не вжили жодних заходів для реалізації цукру.

«На сьогодні в Аграрному фонді України зберігається 76,7 тис. т нереалізованого цукру, з яких — 67,4 — сирцю білого та 9,3 — цукру тростинного (1278 вагонів). Його термін придатності закінчується 1 жовтня 2016 р. Після цього часу цукор уже заборонено продавати та виходити на внутрішній ринок з інтервенцією. Водночас 7 липня 2016 р. до Мінагропроду було подано проект Постанови, адже для реалізації цукру необхідно прийняти Постанову КМУ «Про реалізацію цукру-піску, не пов'язаного з державним ціновим регулюванням», який так і не був розглянутим за засіданні Уряду», ― повідомив він.