1 жовтня 2016, 09:21, Сільгосптехніка

HARP випустив необслуговуваний підшипниковий вузол

Харківський підшипниковий завод (HARP) представляє новинку — необслуговуваний наднадійний підшипниковий вузол HARP AGRO UNIT, спеціально адаптований під установку на сівалки Astra (СЗ) «Червона зірка». Про це повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на прес-службу ІГ «УПЕК».

Необслуговувані підшипникові вузли HARP AGRO UNIT приходять на зміну морально застарілим підшипниковим вузлам, встановленим в сівалках С3, які вимагають постійного обслуговування (регулярного змазування і заміни підшипника).Запатентовані конструктивні рішення, що застосовуються в необслуговуваному підшипниковому вузлі HARP AGRO UNIT, забезпечують високу працездатність і надійність в роботі, при повній відсутності необхідності в обслуговуванні, регулюванню і змащенню вузла.

У посиленому кованому корпусі вузла застосований надійний необслуговуваний кульковий однорядний радіально-упорний підшипник HARP з чотирьохточковим контактом і трикромочним двостороннім ущільненням X-Shield, що дозволяє підвищити довговічність підшипникового вузла, забезпечити прийом високих навантажень, зменшити витрати на технічне обслуговування. Відсутня необхідність заміни підшипника і ущільнення.

Мастило (CHEVRON SRI GREASE NLG12) закладене в конструкцію підшипника на весь термін експлуатації. Крім того, передбачений додатковий дворівневий захист підшипника від агресивного середовища і високого тиску грунту, механічних пошкоджень: «лабіринтовий відсікач», трикромочне ущільнення (замість підшипника із захисною металевою шайбою і звичайною манжетою). Заготовки кілець підшипників виготовлені методом гарячого кування з подальшим холодним розкочуванням, що значно збільшує міцність і зносостійкість підшипника.

Завдяки компактному розміру підшипникового вузла HARP AGRO UNIT (володіє істотно меншими габаритами в порівнянні з існуючим досить масивним корпусом) значно збільшується несуча здатність всього вузла. Заміна обслуговуваного підшипникового вузла на необслуговуваний HARP AGRO UNIT не потребує особливих зусиль, до того ж дозволить знизити витрати на обслуговування сівалок Astra (СЗ) «Червона зірка», збільшити ресурс, надійність роботи і термін експлуатації всієї техніки.

Довідка: HARP AGRO UNIT — широка лінійка закритих необслуговуваних підшипникових вузлів, оптимізованих для застосування в ґрунтообробної та посівної техніки вітчизняних та провідних світових виробників (Lemken Rubin 9, Great Plains, Einböck, Rabe, Quivogne, Gregoire Besson, Vogel & Noot, Köckerling, Horsch Joker, Hatzenbichler Disko, Sunflower 9000, Salford, John Deere, Claas, Case, New Holland, «Червона зірка» та ін.). Усередині всіх вузлів серії HARP AGRO UNIT знаходяться підшипники виробництва HARP.