11 жовтня 2016, 10:09, Україна

Фермерам радять звернути увагу на стевію

Українським фермерам час замислитися про вирощування ще однієї невибагливої культури, що має великі перспективи на ринку. Це солодка трава стевія, пише «Експрес».

Світовий ринок екстракту стевії — природного цукрозамінника — зросте до $556,7 млн до 2024 р., прогнозують аналітики компанії Grand View Research Inc. А торік він становив $337,7 млн.

Як зазначається у прес-релізі Національної асоціації кондитерів (NCA) США, зростання пов'язане як із підвищеним інтересом до здорового харчування, так і з підвищенням цін на цукор.

Крім того, у світі більшає кількість діабетиків, які використовують екстракт стевії для заміни цукру. Також його додають як підсолоджувач до безалкогольних напоїв, цукерок і хлібобулочних виробів. Екстракт у 200-300 разів солодший від цукру, чверть чайної ложки екстракту може замінити 1 склянку цукру. Стевія росте на всій території України у відкритому ґрунті. У липні стевію зрізають та сушать, як лікарську траву. Кореневище на зиму викопують, бо воно не переносить морозу. Навесні знов висаджують.