18 жовтня 2016, 09:42, Україна

Польща зацікавилася рейдерським захопленням на фермі Дар

На сайті Національного банку Республіки Польщі опублікували статтю, де згадується про спробу рейдерського захоплення фермерського господарства «Дар» у с. Попасному Новомосковського району Дніпропетровської області, повідомляють «Лица».

Автор статті — польський економічний журналіст, кореспондент зі спостереження за фінансовим ринком України Міхал Козак.

Читати по темі: Рейдери атакують фермерське господарство на Дніпропетровщині

Стаття називається «Інвестувати в себе бояться навіть українці». У ній автор наводить результати свого дослідження ситуації з іноземними інвестиціями в Україні.

«Після фальсифікації запису в реєстрі власності компаній, фермер в східній Україні в вересні втратив свою ферму вартістю понад $1 млн. Вона перейшла підопічному з притулку для бездомних, у якого «купив» агропідприємство «сумлінний» покупець», — йдеться у статті.

Також журналіст повідомляє польським читачам, що у цьому випадку українські поліцейські — на стороні шахраїв. Під своїм прикриттям, вони намагаються привести на фермерське господарство «нового власника».

При цьому, перед махінацією, з фермером поспілкувалися і правоохоронні органи, і глава місцевої райдержадміністрації.

Як описується, останній «несподівано запропонував посередництво у продажу і стверджував, що необхідно зробити це».

Також Міхал Козак наводить дані з сусідньої Кіровоградської області, де фермери, озброївшись мисливськими рушницями, сформували самооборону, яка вдень і вночі патрулює поля, захищаючи їх від захоплень «новими господарями».

Читати по темі: Фермери Кіровоградщини створюють організації самооборони від рейдерів