18 жовтня 2016, 10:40, Україна

Україна експортуватиме бобові до Індії — Трофімцева

Бобові вітчизняного виробництва експортуватимуть до Індії.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час прес-конференції «Бобовий бум: відповідь України на зміни глобального попиту» у Києві.

За словами заступника, наразі проект про експорт перебуває на етапі розробки. До кінця року буде представлена концепція проекту.

«Під час круглого столу у Верховній Раді, який відбувався у вересні, ми з нашими колегами з Індії домовилися розробити спільний проект щодо цілеспрямованого експорту сортів бобових, адаптованих до індійського ринку. Наразі цей проект на початковому етапі, але до кінця року ми розробимо його концепцію», — говорить Ольга Трофімцева.

Окрім того, вона зазначила, що роль Міністерства аграрної політики та продовольства у проекті буде значно менша, натомість ключовими гравцями будуть асоціації та компанії.

«Я думаю, що основою проекту будуть В2В-контакти, оскільки ми хочемо задіяти ті компанії, які працюють в галузі насінництва та технологій. А Мінагропрод буде виконувати координуючу та підтримуючу роль», — додала вона.