28 жовтня 2016, 18:19, Світ

США. На фермах загинуло майже 2 млн птахів від урагану Метью

Галузь сільського господарства штату Північна Кароліна (США) серйозно постраждала від недавнього урагану Метью, повідомляє Мeatinfo.

48 округів, які постраждали від шторму, є одними з найбільших районів виробництва продовольчих товарів в Північній Кароліні.

На додаток до сектору виробництва зерна, Східна Північна Кароліна також має велике поголів'я птиці і свиней. Початкові доповіді показують, що 1,9 млн птахів, в основному курчат-бройлерів, загинули в результаті шторму.

Однак, з огляду на повені, державний ветеринарний лікар Даг Мекес очікує, що число загиблих птахів зросте. Ветеринарні посадові особи і співробітники природоохоронних програм Департаменту сільського господарства штату працюють з виробниками з питань правильної утилізації загиблої птиці. Постраждалим від урагану фермерам було надано грант у розмірі $6 млн для утилізації загиблої птиці, щоб звести до мінімуму потенційний ризик для здоров'я населення.

Департамент сільського господарства Північної Кароліни також зазначив, що сектор свинарства проробив гарну роботу, готуючись до урагану, і приймав активні заходи по скороченню поголів`я свиней або переміщення свиней на більш високі місця.