21 липня 2015, 16:15, Україна

Україна й Ізраїль визначили два напрямки спільної діяльності в АПК

Під час робочої зустрічі в Ізраїлі Почесний Консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков та міністр сільського господарства Ізраїлю Урі Аріель визначили 2 можливих напрямки співпраці у сфері сільського господарства: з боку України — експорт товарів і послуг, з боку Ізраїлю — інтеграція інноваційних технологій, повідомляє Аgronews.

«Ключовою метою співпраці двох держав є збільшення кількості спільних проектів та взаємних інвестицій. Зараз Посольство Ізраїлю в Україні просуває активізацію переговорів щодо укладення Угоди про ЗВТ між обома країнами. Ця Угода сприятиме істотному збільшенню товарообігу та потоку ізраїльських інвестицій в українські проекти», — підкреслив Олег Вишняков.

Нині більше 50% ізраїльського хліба випікається з українського зерна. Наша держава в свою чергу активно використовує новітні ізраїльські технології. Серед нововведень у галузі сільського господарства — сортування овочів за допомогою фототехніки і комп'ютерів, автоматизований збір врожаю, інноваційний підхід до боротьби з комахами.

Для обміну досвідом Урі Аріель запросив групу українських фахівців відвідати ізраїльський науково-дослідний центр Волкані. У свою чергу Олег Вишняков зазначив, що для більш тісного знайомства українського та ізраїльського бізнесу заплановано спільний міжнародний економічний форум, спрямований на пошук партнерів та інвесторів представниками обох держав.