11 листопада 2016, 16:03, М’ясо

Стартувало обговорення наказу по боротьбі з нодулярним дерматитом ВРХ

Оприлюднено доопрацьований проект наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Інструкції з профілактики та боротьби з заразним вузликовим дерматитом великої рогатої худоби», повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Свої пропозиції та зауваження можна направляти за електронними адресами: tsv@vet.gov.ua. Текст проекту розміщено в рубриці «Діяльність» — «Обговорення проектів документів».

«Метою розроблення проекту наказу є недопущення виникнення та поширення заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби, чітке врегулювання відносин між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та суб’єктами господарювання, незалежно від їх форми власності і відомчого підпорядкування з питань профілактики даної хвороби, а у разі виникнення – її ліквідації», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що завданням прийняття Інструкції є забезпечення стабільної епізоотичної ситуації щодо цієї хвороби на території України.