23 листопада 2016, 16:41, Зерно

КМУ скасував заборону на змішування зерна різних сортів

Кабінет міністрів України скасував заборону на змішування зерна різних сортів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Зазначається, що наразі аграрії несуть величезні втрати через цю необґрунтовану заборону. ЇЇ скасування призведе до зниження логістичних втрат, збільшення потужності елеваторів і портів, і, як наслідок, збільшення валютних надходжень до бюджету. Очікується, що економічний ефект цього рішення для бізнесу до 2020 р. складе більше 10 млрд грн.

«Деякі з документів будуть повністю скасовані, деякі – оновлені таким чином, щоб краще відповідати сучасним вимогам», — сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Також додається, що уряд вдосконалив процедури розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Термін отримання відомостей про грошову оцінку земельної ділянки заявником буде скорочено до 1 дня. Також вносяться зміни до типового договору оренду землі, що дозволить скоротити кількості судових спорів, пов’язаних із колізіями законодавства про оренду землі.