29 листопада 2016, 16:51, Україна

Лозівські машини випробовують унікальну дискову борону

У Чернігівській області з вересня почалися випробування важкої дискової борони «Дукат XL» з шириною захвату 8 м. Подібного роду знаряддя ще не представлені на ринку України, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на прес-службу УПЕК.

«Дукат XL» оснащений двома рядами вирізних напівсферичних дисків («ромашка») діаметром 726 мм і товщиною 6 мм, які забезпечують інтенсивне перемішування ґрунту і рослинної маси, здатні працювати на глибину до 20 см.

Особливістю агрегату є симетричне розташування дисків, що повністю виключає бічне відведення знаряддя при роботі на великій глибині. Великий діаметр дисків при навантаженні на диск в 260 кг дозволяє знаряддю без проблем справлятися з будь-якими пожнивними рештками, в т.ч. кукурудзи.

Багаторічний успішний досвід експлуатації агрегатів лінійки «Дукат» показує хороший економічний ефект: застосування енергоефективних необслуговуваних підшипникових вузлів HARP AGRO UNIT і індивідуальних пружних 3D стійок дозволяє досягти в 1,5 рази більшої продуктивності і економити до 30 л палива. Сильні сторони зазначених агрегатів були використані при розробці і важкої дискової борони «Дукат XL».

Випробування нового агрегату «Лозівських машин» проходять на складних щільних грунтах з великим вмістом піску. Крім того, зважаючи на великий територіальний розкид полів у господарстві, знаряддя також часто піддається тривалим транспортним перегонам. Незважаючи на це, агрегат показує відмінні результати на різнопланових роботах.

Старт продажу важкої дискової борони «Дукат XL» запланований на 2017 р.